хижаРилски Езераwww.rilskiezera.bg

назад

Новини

Полет над Седемте рилски езера – официална програма

[19/07/16]
Полет над Седемте рилски езера – официална програма Снимки: 1

Вече имаме подробна програма за грандиозната фиеста Полет на Седемте рилски езера. Поради големия интерес програмата на полетите е разпределена не само в почивните дни – 23 и 24 юли, събота и неделя, но и в понеделник. Всеки може да си запази час за участие в полетите, като изпрати лично съобщение на Фейсбук страницата ни със следната информация:
1. Три имена
2. Телефон за контакт
3. E-mail
4. Желан час – графикът и свободните места може да видите тук.

Таксата за участие в скачените полети е 35 лв. на човек. Ще има възможност и за много малък брой хора да се включат в свободните полети в събота и понеделник срещу такса от 150 лв.
Мястото за вдигане на балоните е поляната при Бъбрека, а първите издигания на балоните ще са още по изгрев слънце. За не толкова ранобудните сме предвидили скачени полети след обяд и привечер. Не забравяйте да вземете връхни дрехи със себе си.
Молим всички желаещи да се докоснат на красотата на Седемте рилски езера от птичи поглед да съобразят времето за качване до поляната на Бъбрека!
Безспорно, най-красива и величествена ще се разкрие Рила в предвидения полет по изгрев слънце в събота. Всички желаещи да поздравят Седемте рилски езера от птичи поглед още с първите слънчеви лъчи, могат да се възползват от настаняване в хижата от петък вечер.
За улеснение на всички участници лифтът „Рилски езера” ще работи с удължено работно време в събота и неделя – от 6.00 до 20.00 ч.

Програма на полетите

Събота, 23 юли
6.00 – 7.30 часа – скачени полети по изгрев слънце – 6 полета на всеки 15 минути
7.30 – 11.00 часа – демонстрационен полет над местността – групов свободен полет
16.00 – 19.30 часа – скачени полети – 14 полета на всеки 15 минути.

Неделя, 24 юли
7.30 – 10.30 часа – скачени полети – 12 полета на всеки 15 минути
15.30 – 18.30 часа – скачени полети – 12 полета на всеки 15 минути

Понеделник, 25 юли
7.30 – 11.00 часа – демонстрационен полет над местността – групов свободен полет


Условия за полет с балон над Седемте рилски езера:
Поради големия интерес и спецификата на организация на вдигането на балоните се налага да следваме някои правила при регистрацията на желаещите:
1. Изпратете съобщение на Фейсбук страницата ни с Вашите 3 имена, телефон и e-mail и посочете часът, в който бихте желали да се включите в нашата балон фиеста. Ние ще Ви изпратим уникален номер на поръчката, който да посочите при плащането на Вашата такса за участие. Един човек може да подаде за участие повече от едно име.
2. Най-късно 2 (два) часа преди желания час, вземете Вашия талон за участие от касата на Долна лифтова станция, посочвайки уникалния номер на поръчката, който сте получили в отговор на Вашето лично съобщение. След изтичането на този период заявени, но неплатени места ще бъдат пуснати за свободна продажба!
3. Предвидете си достатъчно време за стигане до точката на вдигане на балоните, като се обозначите на някой от организаторите поне 15 минути преди часа на Вашия полет.
4. Деца и младежи под 18 години може да се качват само с придружител – родител или упълномощено лице.

Таксата за скачените полети е 35 лв./човек и включва издигане на височина до над 100 м, престой и спускане в рамките на 10 минути.
Таксата за включване в демонстрационните полети е 150 лв./човек и включва издигане, свободен полет в продължение на около час и кацане в района на Сапарева баня или Белчин в зависимост от посоката на вятъра и метеорологичните условия.

назад