хижаРилски Езераwww.rilskiezera.bg

назад

Новини

Две велотрасета вече действат в района

[06/08/16]
Две велотрасета вече действат в района Снимки: 1

Най-новият парк за планинско колоездене Чемпианс Фактори байк парк "Рилски езера" беше открит днес, 6-и август. Само в първия си ден от откриването събитието събра на едно място над 400 колоездачи от цялата страна.

Стартът на новия велопарк "Рилски езера" даде лично кметът на община Сапарева баня Калин Гелев и изпълнителният директор на "Рила спорт" Славейко Стайков. На откриването присъстваха и Дидар Амин, президент на спортен клуб "Чемпиънс Фактори", както и зам.-кметът на Сапарева баня Славчо Коларски.

За дните на старта, 6-и и 7-и август, организаторите са подготвили много приятни изненади и интересни събития за любителите на планинското колоездене. Самите трасета бяха идеално подготвени за откриването, за да могат посетителите да ги изпробват през двата дни. В събитието са включени още: AirBag и за двата дни, гледане на World Cup DHI Mont-Sainte-Anee на голям екран, огнена и шоу програма, сервизна, изложбена и къмпинг зона, Test Ride зона.

Проектът е съвместна инициатива на Община Сапарева баня, спортен клуб “Чемпиънс Фактори” и "Рила спорт" АД. Велопаркът се намира на 80 км южно от София, непосредствено под Седемте рилски езера. Новата придобивка разполага с две изградени трасета: едното от тях е предназначено за дисциплината „спускане“, а другото е туристическо и е подходящо за начинаещи и средно напреднали колоездачи. 

Организаторите споделиха, че предстои изграждане на още планирани трасета - за спускане, ендуро, крос кънтри, както и прочистване и маркиране на вело трасе от долната станция на лифта до град Сапарева баня.

назад