хижаРилски Езераwww.rilskiezera.bg

назад

Новини

Работят и лифта и влека. Добри условия за ски

[12/02/10]
Работят и лифта и влека. Добри условия за ски Снимки: 1

    Въпреки покачването на температурите през последните дни, условията за ски в района на хижа Рилски езера са добри и няма топене на снега.

    Сутринта в петък при ясно време и умерен вятър бяха пуснати и двете съоръжения - седалковия лифт и влекът тип "паничка" по Сухия рид. Трасетата за каране не са обработени, което предоставя добри условия за фрирайд на безопасни места.

    По класическата писта при влека заради вятъра предните дни има участък с обледяване и частично оголване, който трябва да се заобикаля.

    Надолу към долната станция на лифта е обработен ски-пътя, докато в гората и просеката снегът не е утъпкван.

    Вторник и сряда са почивни дни за седалковата въжена линия, но влекът тип "паничка" горе при хижата работи, стига да има достатъчно хора. Препоръчваме да направите предравително запитване-заявка за да има готовност влекаджиите да са там.

    Припомняме, че при влошаване на метеорологичната обстановка от съображения за сигурност съоръженията може да бъдат спряни, като сумите за закупени преди това билети и карти не се възстановяват.

    В хижа Рилски езера все още има немалко свободни места за уикенда. За повече информация можете да се обадите на телефона за резервации 0886 509 409.

назад