хижаРилски Езераwww.rilskiezera.bg

назад

Конна езда

Конна езда Снимки: 1

В този район на страната местното население традиционно се занимава с коневъдство, а лятото голяма част от конете са във високата част на Рила. Предприемчиви местни хора предлагат на туристите разходки на кон както около Седемте рилски езера, така и по другите описани по-горе маршрути.

Традиционно конете в района на хижа Рилски езера се използват както за превоз на багаж, така и за разходки на туристи. Срещу неголяма сума, за която трябва да се договорите с конярите, те могат да ви разходят до всяка точка на планината, която искате да видите. За неопитните в ездата тази услуга се предлага, като конете са вързани в керван и се водят от коняра. За по-опитните разбира се има възможност и да яздят самостоятелно.

Имайте предвид също така, че хижа Рилски езера и високопланинските райони около нея, разположени над горския пояс, попадат в Национален парк Рила. Затова всички активности извън утвърдените пътеки и трасета в защитената територия трябва да бъдат съгласувани с дирекцията на парка, ако не са заложени в Плана за управление. За повече информация се обръщайте към ДНП Рила на телефон 073 880 537 или office@rilanationalpark.org


назад