хижаРилски Езераwww.rilskiezera.bg

назад

Екстремни ски и сноуборд

Екстремни ски и сноуборд Екстремни ски и сноуборд Екстремни ски и сноуборд Екстремни ски и сноуборд Снимки: 5

Освен по традиционните трасета, по които карат масово скиорите и сноубордистите, районът на хижа Рилски езера е придобил популярност и сред любителите на по-екстремното каране – особено улеите в непосредствена близост до хижата.

Тук е традиционно място за състезания по екстремни ски. Стръмните и тесни улеи на Сухия рид предлагат широки възможности за скоростни спускания, скокове, акробатични номера и др. Освен това те са лесно достъпни от влека до хижата, което прави провеждането на организирани мероприятия по този екстремен спорт много удобно.

Важно е обаче да се отбележи, че екстремните ски в района на хижа Рилски езера изискват специална подготовка и крият сериозни рискове за здравето и живота, така че преди да се впуснете в тях, трябва да сте запознати с опасностите. Основната от тях е лавинната опасност от козирките, които са в горната част на улеите, която дори и в хубав ден и наличие на планински спасители в близост никога не бива да бъде подценявана.

Имайте предвид също така, че хижа Рилски езера и високопланинските райони около нея, разположени над горския пояс, попадат в Национален парк Рила. Затова всички активности извън утвърдените пътеки и трасета в защитената територия трябва да бъдат съгласувани с дирекцията на парка, ако не са заложени в Плана за управление. За повече информация се обръщайте към ДНП Рила на телефон 073 880 537 или office@rilanationalpark.org


назад